Wednesday, November 11, 2009

gigi oh gigi

hari ni aku ada appoiment ngn dentist kt klinik gigi yp,,
disebab kn aku xskola(wat law skola sendiri lepas exam nih),
sebelum pi opis mak da bunyik kn warning alarm dia suruh aku bgun utk bersiap2 ke klinik gigi kejap lagi,,
aku angguk,lalu bgun dgn mata yg msih ttup,,
xlama lepas tu,bila aku yakin bunyi enjin kete proton saga betul2 hilang dri telinga,
'misi' aku diteruskn lagi..heh..silap la nk suh syida bgun awal cuti2 ni mak oiii..
xlame pas tu,pintu bilik diketuk.

'syidaaa!!'
bapak.

cept2 aku bgun.malas smbil bukk pintu,,
'yer,napenye??'
'tdi mak tepon suh bgun,,jap lagi dia balik nak amik ko pi jumpa dentist,,pegi mndi!'
aku angguk..haihh mak nih..cm tau2 je aku smbong tido balik tadi,
gasak la..nti kan?bukan skg..tido kejap pon bole lagi ni..
'misi' diteruskan,,(haru ko syida!)
dan akhirnya,aku melangkah jua ke toilet setelah mak balik dgn kuasa alarm yg luar biasanya pagi itu..
dah bsiap,aku ngn mak mnuju ke klinik gigi yp yg terletak betul2 kat seblah skola aku,
aku sebenarnya just nak cek gusi bwh aku yg sdikit bengkak,
then lepas doktor tu menerangkan samting tntg gusi aku,
(yg aku pon xdgar n xphm sgt ape doc tu merepek)
'gigi bwh awak ni ada plak,kena cuci sikit'
(itulah kot yg cuba dismpai kn oleh doc tersebut)
aku angguk..lega..kira oke la xde cabut or tampal2 bagai kn..tapi....
'ngilu sket tau.tahan sikit"
erk??ngilu??ahh..sudahh..!
lepas cuci n jadah apa ntah doc tu buat kt gigi aku,
sumpah la memg saket giler gigi aku,,n darah mase tuh memg byk gile babeng la kluar,
then,doc suh kumur n sempt pesan kumur dgn air garam suam sebelum tidur dlm msa 2minggu,
oke la doc..xkira la ape pon..jnji xde dah bengkak gusi aku pasnih..
aku egtkan mak pasal cadangn aku nak wat bracess(mslh gigi bwh yg xteratur!hish!!)
mak sempt tnya kt sorg nurse tu,dia ckp kena pegi klinik gigi bp dulu,
sebb sini xde brg n specialist yg nak wat menatang tuh..
oke la,petg tuh,aku,bpk ngn mak pi la klinik gigi batu pahat,


sekadar nk tnya mcmna procedure kalo nk buat bracess,
teka ape nurse kt counter tu ckp??

"kalo adik reg name skg,maybe umur adik 25,26 cm tu baru dpt psg bracess la..ni pun skg tga sebok uruskn reg 2003 punya..tapi tu pun xsure lagi la bila"

GILA x??26tahun??time tu baik aku suruh laki aku kang banje wat bracess kat klinik swasta je,
lagi komfom dpt,cepat lak tuh..hoh..
taper2,tujuan kesana pun just nak TAHU aje..bukn nk wat sgt pon..
mak citer kt bapak yg mnunggu kt kete, die ketawa,
'26??time tu ntah gigi ko yg skg ni ade lagi ke tidak!'
ciss..


p/s:dpda aku habiskn duit beriban2 utk wat bracess je kt klinik swasta,baik aku beli PSP utk isi masa cuti2 nih..kan??
(@-@)


No comments:

Post a Comment

ISIkepala Anda::